Elhunyt éltének 101. évében Bálint György.

Az ország kertészeként is ismert Bálint gazda kiváló szakember volt, kertészmérnök, író, szerkesztő, médiaszemélyiség, újságíró, politikus, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa.

1919. július 28-án született Gyöngyösön, egy gazdálkodó hagyományokkal rendelkező családba, ahol fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték. 1941-ben szerzett kertészmérnöki oklevelet a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián, 1949-ben mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen.

Dolgozott a Mányi Állami Gazdaság főagronomusaként, majd a Fejér Megyei Állami Gazdaságok Igazgatósága főkertészként alkalmazta. Az Állami Biztosító Főigazgatóság szakértője volt nyugdíjazásig, számos mezőgazdasági magazin szerkesztéséért volt felelős. Nyugdíjazása után sem hagyott fel az ismeretterjesztéssel az ország kertészeként.

1988-ban megkapta a Haza Szolgálatáért Érdemérmet, 1990-ben a Táncsics Mihály-díjat. 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2019-ben pedig az Év Agrárembere életműdíjjal jutalmazták. Bálint gazda több város díszpolgára is volt.