Ha frissen termesztett árukat látunk a boltok polcain, akkor elsőre egy átlag fogyasztónak nem az élelmiszer-termelés kihívásai jutnak az eszébe.

Mindannyian azoktól a gazdálkodóktól és termelőktől függünk, akiknek egyre több élelmiszert és takarmányt kell előállítaniuk a növekvő népesség igényeinek kiszolgálása érdekében. Joggal számíthatunk arra, hogy az általunk vásárolt élelmiszer biztonságos, megfizethető és tápláló. Ez az elvárás azonban folyamatos kihívást jelent a mezőgazdasági ágazat számára, hiszen egyszerre kell hozzájárulnia a gazdasági növekedéshez és a társadalmi jóléthez, közben megfelelni az egyre szigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak.

A növényvédő szerek hozzájárulnak a növényeket pusztító károsítók, kártevők és betegségek elleni védelemhez és ezen túl elszigetelik a kártevőket és a kórokozólééééékat az élelmiszerlánctól. Az egyre szűkösebb természeti erőforrások hatékony felhasználásával a gazdálkodók számára lehetővé teszik a stabil élelmiszer termelést.

Az ECPA (Európai Növényvédelmi Szövetség) az európai növényvédő szektort képviseli, és elősegíti a növényvédő szerek biztonságos és fenntartható használatát, hogy előnyökkel járjon Önnek, a mezőgazdasági termelőnek és a környezetnek.

Csatlakozzon hozzánk, hogy beszélhessünk az előnyökről és a kétségekről. Fedezze fel weboldalunkat és ossza meg gondolatait velünk a Twitteren a #withorwithout @cropprotection segítségével.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) becslése szerint a globális terméshozamok akár 40%-a évről-évre elveszhet a különböző károsítók miatt. Növelhető az élelmiszer termelés anélkül, hogy hagyományos gazdálkodást folytat és nem hívja segítségül  a növényvédő szereket?

Tesztelje tudását

Tudta-e?

Letölthető dokumentumok

ECPA Főbb Megállapítások – A globális élelmiszer-kihívás fogyasztói megértése

ECPA Sajtóközlemény – Egy tanulmány szerint a fogyasztók alulbecsülik a globális élelmezési kihívások súlyosságát