Növekvő nővényvédőszer-felhasználás

2014.04.23

mmg_20130726

A szennyezett göngyölegek visszagyűjtése alól nem bújhatunk ki

2014.04.16

A növényvédő szerek veszélyes hulladéknak minősülő csomagolását nagy mennyiségben már visszagyűjtik, de mit tegyen a kiskert tulajdonos a megmaradt pár deciliter vegyszerrel?

Növényvédő szer: kritika a reformnak

2014.04.16

Fenntartással fogadja a növényvédő szerek alkalmazásáról szóló, még készülőben lévő új európai uniós jogszabályt a Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége

Vitatják az unió növényvédelmi tervezetét

2014.04.16

Aggályosnak tartják a magyar szakmai körök a növényvédő szerek alkalmazásáról készülő, új európai uniós jogszabályt, mert az figyelmen kívül hagyja a helyi sajátosságokat, merev, és felesleges kettőzéseket tartalmaz.

Élelmiszerbiztonság és növényvédelem

2014.04.16

A Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége Egyesület (NSZ) menedzsmentje a közel-múltban filmvetítéssel egybekötött hasznos és rendkívül időszerű szakmai fórumra invitálta a sajtó képviselőit, illetve az ágazatban érdekelteket, hogy megfelelő információkhoz juthassunk az egészséges táplálkozás és a biztonságos növényvédelem összefüggéseiről. Lantos Péter elnök és Dr. Hargitai Ferenc főtitkár előadásából megtudhattuk, hogy előnyösek-e számunkra az új brüsszeli döntések az egyébként nélkülözhetetlen növényvédő szerekkel kapcsolatban. Az érdekes előadás legfontosabb tudnivalóit az alábbiakban osztjuk meg olvasóinkkal.

A növényvédőszer-engedélyezés reformja ipari szemmel

2014.04.16

Dr. Hargitai Ferenc

Növényvédőszer-gyártók és Importőrök Szövetsége Egyesület, Budapest

EGÉSZSÉGESEBB TÁPLÁLKOZÁS

2014.04.16

A FOGYASZTÓ SZABAD VÁLASZTÁSA – A NÖVÉNYVÉDŐSZER HASZNÁLAT ELŐNYEI

Az alacsonyabb jövedelmű fogyasztói rétegeknek az átlagosnál több egészségügyi problémával kell szembe nézniük. Az egészséges táplálkozáshoz egyértelműen hozzátartozik a friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztása. A növényvédő szerek használata segít abban, hogy e termékek megfelelő mennyiségben és a fogyasztó jövedelmétől függetlenül, elfogadható áron álljanak rendelkezésre.

Egészséges táplálkozás, kémiai növényvédelem, hatósági szabályozás

2014.04.10

Dr.Hargitai Ferenc: Egészséges táplálkozás, kémiai növényvédelem,
hatósági szabályozás

Ma is százmilliók éheznek, milliárdok alultápláltak – a népesség ellátása megoldhatatlan kémiai növényvédelem nélkül.
Úgy gondoljuk, a problémák távoliak – pedig Európában is vannak alultápláltak és sokan egészségtelenül táplálkoznak.

Hírek