Idén is elindult a növényvédelmi előrejelzés

Az integrált növényvédelem fontos alapelve az okszerű védekezés. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara által működtetett házikerti-csapdahálózat hetenként frissülő fogási adatai segítséget jelenthetnek a növényvédelmi beavatkozások pontos időzítésében. A csapdákat április 5-én helyezték ki.

Október 5-én lezárult a 2022. évi megfigyelési időszak. Köszönjük, hogy figyelemmel kísérte a közreadott információkat.

Budapest XI. kerület, Sasad, síkfekvésű kert

Budakalász, Pomáz és Üröm határán lévő kert

Debrecen, Dombos

Győr, Banai úti zártkert

Maroslele

Siklós, Városi hegy

Táblázatos adatok

A csapdákat Reider Imréné, Csillag Anita, Pipei György, Mészáros László, Csordás Csaba, Bodó János és Gálóczhi-Tömösváry Róbert kezelik. Az adatok összesítését Hári Katalin, a MATE Növényvédelmi Intézetének a tanára végzi. Köszönjük a munkájukat!

Az előrejelző hálózatban az MTA ATK Növényvédelmi Intézetének Csalomon típusú csapdáit használjuk

Közterületeken is folyik megfigyelés, itt a selyemfényű puszpángmoly és vadgesztenyelevél-aknázómoly egyedszámait rögzítik.

A selyemfényű puszpángmoly csapdákat május 3-án helyezték ki (táblázatos adatok)

 

A csapdákat Maroslelén Csordás Csaba, Budapesten Zsigó György, Tanakajdon Both Gyula, Székesfehérváron dr. Aponyi Lajos, Debrecenben Gálóczhi-Tömösváry Róbert, Siklóson Bodó János kezeli.

A vadgesztenyelevél-aknázómoly a csapdákat április 5-én helyezték ki (táblázatos adatok)

 

A csapdákat Maroslelén Csordás Csaba, Budapesten Reider Imréné, Rákos Katalin és Zsigó György, Tanakajdon Both Gyula, Debrecenben Gálóczhi-Tömösváry Róbert, Siklóson Bodó János kezeli.

Köszönjük!